ΦΡΟΥΤΟ - ΥΠΟΠΡΟΙΝΟΝΤΑ

frouta2

Φρούτο

Τα φρούτα είναι πλούσια σε σάκχαραβιταμίνες, ανόργανα άλατα και αμινοξέα. Το βάρος των καρπών του φραγκόσυκου κυμαίνεται από 80 g έως 250g, με μέσο βρώσιμο τμήμα το 54.18%.  Είναι μια τροφή neutraceutical με λειτουργική σημασία. Οι αποδόσεις του πολτού από τα φρούτα είναι περίπου 62% και η συνολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είναι περίπου 8 - 9%. Τα επίπεδα σε ασκορβικό οξύ είναι: (14,7 mg / 100 g) σε B-καροτίνη είναι: ( 334,0 micro g / 100 g). Η συνολική περιεκτικότητα πηκτίνης κυμαίνεται από (5,32 ανα 14,19%), ενώ η περιεκτικότητα σε γλίσχρασμα κυμαίνεται μεταξύ (3,78 ανά 8,5%). Τα φρούτα αποτελούν πλούσια πηγή χρωστικών betalains (αντιοξειδωτική χρωστική),που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, χρησιμοποιούνται σε γιαούρτι και παγωτό.

Υποπροϊόντα

Μαρμελάδες, χυμοί, σιρόπι, τουρσί, ψωμί, γλυκό του κουταλιού,ως καρύκευμα, ως απεριτίφ, γιαούρτι, παγωτό,νωπά, αποξηραμένα, κονσερβοποιημένα, κατεψυγμένα, ζαχαρωμένα, κρασί, αλκοολούχα ποτά, λικέρ, καραμέλες, ζελέ, υγρό γλυκαντικό, λάδι σπόρου. Στελέχη νωπά, υποβάλλονται σε επεξεργασία σε άλμη ή ξίδι, προψημένα, κατεψυγμένα. Σαμπουάν, κρέμες, σαπούνια,  λοσιόν σώματος. 

 

 

 

Φραγκόσυκο Θερμίδες:

Φραγκόσυκο ωμό

Διατροφική αξία 100 g Βιταμίνες Aνόργανα άλατα
Ενέργεια 172 kJ Βιταμίνη Α    25μg (3%) Ασβέστιο 56 mg (6%)
Θερμίδες   41 kcal Ριβοφλαβίνη (Β2) 0,1 mg (8%) Σίδηρος 0,3 mg (2%)
Υδατάνθρακες 9,6 g Νιασίνη (Β3) 0,5 mg (3%) Μαγνήσιο 85 mg (24%)
Φυτικές ίνες 3,6 g Βιταμίνη Β6 0,1 mg (8%) Φωσφόρος 24 mg (3%)
Λιπαρά 0,5 g Φυλλικό οξύ (Β9)      6μg (2%) Κάλιο 220mg (5%)
Πρωτεΐνες 2,5 g Βιταμίνη C 14,0 mg (17%) Ψευδάργυρος

0,1 mg (1%)

Η Επιχείρηση

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μεσσήνη Μεσσηνίας

Συνεργάτες

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

Social Media

facebook2   twiter  instagram